Moxa- Therapie

Je baby neemt rond de 35 ste week van je zwangerschap een vaste positie in je buik aan, voorbereiding op je bevalling. Meestal ligt je kindje dan met het hoofdje naar beneden (in je bekken) en met de rug richting je buik. Je kindje ligt dan goed van een vlot verloop van de bevalling. Niet alle kindjes nemen deze positie: sommige liggen met hun rug (achterhoofdligging). als er wordt geconstateerd dat je kindje" niet goed" ligt, kunnen Chinese geneeskunde je kindje uitnodigen om beter in positie te komen. Start dan zo snel mogelijk met moxa-therapie: deze kan vanaf 33 weken worden uitgevoerd en geeft 75% kans op succes. Ben je wat verder in de zwangerschap dan kan deze techniek nog steeds toegepast worden maar kans op succes neemt af. Het kindje heeft minder ruimte om te draaien.

 

Moxa-therapie

Met een speciale moxa- behandeling kan je het kindje beter in positie krijgen.

Je verwarmt het acupunctuurpunt met moxa. Als je van de verloskundige of gynaecoloog te horen heb gekregen dat het kindje "niet goed" ligt, kan deze techniek worden toegepast. Het Chinese kruid Ai Ye (Artemisia) kan op verschillende manieren worden aangepast. Bij de ligging van het kindje wordt de moxa-stick gebruikt, een soort grote sigaar die kruid warmte uitstraalt in het acupunctuurpunt.

 

De Behandeling.

Als je wilt beginnen met moxa-therapie. De zijkanten van de kleine teen, (acupunctuurtermen Blaas 67) wordt gedurende vijftien min op therapeutische wijze verwarmt. Deze behandeling wordt aan de partner geleerd zodat deze na de eerste behandeling thuis ook kan uitvoeren. Deze therapie moet gedurende twee weken dagelijks worden herhaald.

 

Moxa-therapie.

Aanvang: vanaf 33 weken zwangerschap.

Duur: 30 minuten.

Prijs: 50,-  (incl 2 moxa sticks en aftik bakje voor thuis ).

 

De Moxa-therapie wordt thuis bij u gegeven.